Facebook
Logo [Forssan Mykkäelokuvafestivaalit 2019]

Festivaalit 27.8. - 2.9. 2018

 
 

100 vuotta ensimmäisen maailmansodan loppumisesta, sekä Suomi 1918.

Forssan XIX Mykkäelokuvafestivaalit: Suuri Paraati ja ensimmäinen maailmansota.

Festivaalit esittelevät ensimmäiseen maailmansotaan liittyviä eurooppalaisia ja amerikkalaisia elokuvia. Elokuvien kautta tarkastelemme sadan vuoden takaista aikaa. Myös Suomen vuoden 1918 tapahtumia käsitellään festivaaleilla. Sata vuotta sitten loppunut sodan alkutilanne muistuttaa varsin paljon nykytilannetta. Vuosisadan alun Euroopassa suurvallat kilpailivat kiivaasti keskenään taloudellisesta ja poliittisestakin vaikutusvallasta. Saksasta oli kehittynyt taloudellinen mahti, joka haastoi Englannin kilpailemaan Euroopan markkinoista. Vaikka Saksa, Englanti ja myös Ranska olivat toisilleen tärkeitä kauppakumppaneita, lisäsi taloudellinen kilpailu jännitystä suurvaltojen välillä.

Kauppapolitiikan oleellisena osana oli kilpailu siirtomaista. Suurin osa Afrikasta ja Aasiasta oli vuosisadan alkuun mennessä jo jaettu, lähinnä Ranskan ja Englannin kesken. Saksa oli jäänyt tässä kilpajuoksussa häviölle. Sen paineet alusmaiden lisäämiseksi olivat suuret, ja ne kohdistuivat pääosin Turkin heikentyneeseen imperiumiin Lähi-idässä. Muut suurvallat eivät kuitenkaan katsoneet hyvällä Saksan tavoitteita lähentyä Turkin kautta Persianlahtea. Itävalta-Unkarilla ja Venäjällä oli taas ristiriitoja koskien Balkanin alueen slaavilaisia kansoja. Kaksoismonarkia tuki Bulgarian kuningaskuntaa ja Venäjä Serbiaa. Venäjän suunnitelmat Turkin salmien omistuksesta eivät miellyttäneet Itävalta-Unkaria, joka pelkäsi Venäjän saavan liian hallitsevan aseman Balkanilla.

Olemme löytäneet maailmalta jälleen kerran komean ohjelmiston, joka soveltuu erinomaisesti kuluvan vuoden teemaan. Festivaalien ohjelmisto esitetään viikon aikana Elävienkuvien teatterissa. Elokuvien säestyksestä vastaavat aikaisempien vuosien tapaa kokeneet muusikot.

 
 

 

Lipunmyynti

Infopiste ja lipunmyynti sijaitsevat teltassa Keskuskadulla Elävienkuvien teatterin yhteydessä. Sähköinen lipunmyynti toimii osoitteessa: elavienkuvienteatteri.fi. Lippuja voi ostaa myös ennakkoon Elävienkuvien teatterista.

 
login Synergia Foxy